Preproductie
Cast
De juiste acteur vinden is iets dat je film naar een nieuw niveau tilt, of de afgrond in duwt. Gelukkig hadden we een ijzersterke cast voor de twee hoofdrollen. Victor Smet en Ilse De Rauw hebben deze film op een wonderbaarlijke manier tot leven gebracht. Het vinden van de juiste acteur was ook geen eenvoudige taak. Beide kwamen ze als de sterkste uit een casting van twee rondes met in de tiental kandidaten.
VICTOR SMET
Victor gaf het personage van André een wonderbaarlijke invulling. Hij bracht diepgang in ons hoofdpersonage met kleine gebaren, maniertjes en trekjes.
ILSE DE RAUW
Ilse speelde meestervol de rol van Donna, de moeder van André. Ze bracht de ingewikkelde rol van Donna tot leven met een uitgebreid pallet emoties.
Locaties
Een gepaste locatie vinden voor het verhaal is uiteraard niet uit te sluiten tijdens de voorbereiding van deze film. Het verkennen van mogelijke locaties noemen we location scouting. De twee locaties dat we uiteindelijk voor hebben gekozen waren B&B Domein Leegendael en een stukje bos in het Groenhovebos.
Uiteraard zijn er ook locaties dat we bezocht hebben dat we beslist hebben niet in te draaien. Zo hadden we bijvoorbeeld ook de kans om te draaien in het Kasteel van Loppem. Maar op het eind van de dag paste het toch niet zo goed binnen het verhaal. Ook een stacaravan was kandidaat maar de chalet paste wederom beter in het verhaal.
Om de chalet een passende, karaktervolle locatie dat een verhaal vertelt te maken waren er serieuze verbouwingen nodig. Zo zie je hier eerst de oorspronkelijke locatie en de uiteindelijke locatie in de film.

Oorspronkelijke locatie

Locatie in de film

Props
Bij de fictieve wereld van de film een realiteit maken komen props aan te pas. Zo staat een bijl bijvoorbeeld centraal in het verhaal. Props kunnen een boodschap dragen (zoals de bijl), functioneel zijn (zoals de erfenispapieren of sfeer geven (zoals het beademingsapparaat).

De bijl in de film staat symbolisch voor het chaletje waar ze vroeger in woonden. De bloemen staan symbolisch voor het landhuis. Dit kan je bijvoorbeeld ook in het behang terug vinden, de pyjama van Donna, staan er bloemen op tafel en nog veel meer.
Bloemen in de film
Bloemen in de film
Bloemen halen voor in de film
Bloemen halen voor in de film
Materiaal
Om een film te maken heb je nu eenmaal veel materiaal nodig. Voor het materiaal zijn we alle backers op Ulule duizend maal dankbaar. Zij zorgden er onder andere voor dat er voldoende budget was om materiaal te huren.

Ook Arnold Henri Fashion Photographers hielpen ons voor een groot deel met het nodige materiaal.